Bemutatkozó
Családunkkal 1999-ben belevágtunk egy izgalmas, küldetésbe és elkezdtünk diófákat ültetni. Gazdaságunk székhelye és az ültetvényeink nagy része Északkelet-Magyarországon, a Zempléni-hegység szívében található. Az ültetvényeinket évről évre bővítjük, amely mára az ország legnagyobb területű bio dió gazdaságává fejlődött, jelenleg 180 hektáron nevelünk diófákat teljesen vegyszermentes, ökológiai gazdálkodás keretében.
Gazdaságunkat a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzi minden évben.
Ültetvényeink nagy része vulkanikus kőzeten, kötött talajon növekszik, amely nem ideális a kimagasló termésmennyiséghez, azonban különleges ízt ad a termésnek, amely csak itt található meg.
Fáinkat két fő fajta, az Alsószentiváni 117-es és a nemes diók egyik “sztárja”, a Milotai 10-esek alkotják. Nagyon szeretik az itteni klímát, szép és ízletes a termésük, az olajtartalmuk is ideális.
Fő termékünk a szárított héjas dió, amely exportra kerül, főként Németországba és Olaszországba, de a tavalyi évben megjelent az Auchan polcain is. Az üzem rendelkezik Global G.A.P tanúsítvánnyal, amely garancia a minőségre.
A dióbetakarítás a német elvárásoknak megfelelően történik, a rázást követően, többszöri mosás után, legkésőbb 48 órán belül a szárítótornyokba kerül a nyers dió, amelynek nedvességtartalmát a kíméletes szárításnak köszönhetően 7% alá tudjuk vinni. Ez a diófeldolgozás kulcsa. A gyors szárításnak köszönhetően a dió nem penészedik, valamint megállnak az érési folyamatok a magban, ezért egész évben kiváló minőségű áruval tudjuk ellátni a feldolgozóipar szereplőit.
Az elmúlt években elkezdtünk a dió megtörésével is foglalkozni, amellyel célunk a hazai élelmiszerfeldolgozó ipart magas és stabil minőségű dióbéllel ellátni. Nemrég készült el a kifejezetten erre a célra épült diófeldolgozó üzem, ahol törést, válogatást, osztályozást és csomagolást végzünk. Jelenlegi termékpalettánkon megtalálható a feles, negyedes és nyolcados dióbél. A dió feldolgozást követően csomagolva, fénytől védett hűtőraktárba kerül, amelynek köszönhetően hosszú ideig megőrzi a frissességét.
Partnereink egészen változatosak. Vannak köztük nagy cégek is (pl. Szamos Marcipán, Prímapék), de nagyon büszkék vagyunk rá, hogy több Michelin-csillagos étterembe is mi szállítjuk a dióbelet (pl.: Borkonyha, Stand), neves cukrászok is állandó partnereink (pl.: Mihályi Patisserie, Málna The Pastry Shop, Kollázs, Auguszt Cukrászda), valamint különleges igényű megrendelőink is számíthatnak ránk (Mentes Cukrászüzem, Chez Dodo).
Célunk a természettel a lehető legnagyobb harmóniában működve gazdálkodni és ennek gyümölcsét stabil és megbízható partnerként szállítani világszerte.